19 Ocak 2014 Pazar

Challenge everything!

Bu oyunu dolu dolu 4 yıldır oynamaktayım. Her sıkıştığımda babamı aramak yerine ps hesabıma koştuğumu da itiraf etmeliyim. Böylesine güzel bir zeka oyununu ortalamanın üzerinde denilebilecek kadar iyi oynadığıma inanıyorum. Çok uzun süre daha oynayacağımı düşünmüyorum.

4 yıldır edinemediğim tek alışkanlık disiplin. Analiz etme, not alma, hud kullanımı ve diğer bir çok hususu hallettiğime inanıyorum. Ama disiplin olmayınca hiçbiri olmuyor.

24 yaş tam anlamıyla bir dönüm noktası. 24'ten önceki hayatınız tabiri caizse "laylamlom" iken 24'ten sonraki hayat "laylaylom" hayatınızın sizden almaya çalıştığı bir intikam. Suikastler, bubi tuzakları, zamanlaması manidar olan provokasyonlarla dolu. Milattan sonraki hayatınızda ya kafanızı kullanıp siz onu yontacaksınız ya da o sizi. Bir patron tarafından düzülmek ya da düzülmemek.

Bu kadar iyi bildiğim bir "iş"ten emekli olmaya karar veriyorum yavaş yavaş. Ama emeklilik ikramiyemi almadan bırakmam. Önümüzdeki aylarda biraz daha disiplinli ve düzenli olarak oynayarak istediğim miktarı elde ettiğimde bırakacağım. Let the challenge begin!

2013 Haziran'ın dan  sonra yaklaşık 3 ay poker oynadım ve takribi $4K kazandım. Ondan önce yaklaşık 1,5-2 yıl elimi sürmedim denebilir.

Johnny'lere poker yasaklanmadan önce cash oyunlar çok kazançlıydı ancak daha sonra mecburen turnuvaya dönmek zorunda kaldık.

Pokerstars grafiğim:





Oradaki yüksek ivme 3 aylık dönemdeki oyunlarımı gösteriyor. total profiti 10k-12k marjına çekebilirsem toptan bırakabilirim artık.

Program nasıl olacak?

Kasamda $350 civarı para var. Sadece sng ve mtt oyanayacağım. $10 altı mtt ve sng'ler hata yapmadığınız takdirde aşırı basit stake'lerdir. $15 ve üzeri oyunlarda biraz daha reg'lere aşina olursunuz. 350 kasanın başlangıç için ederi aşağıdaki oyunlardır:

17:35 $3.30 Pl Omaha H/L $750 guaranteed

18:05 $5.50 5-Card Pl Omaha H/L $500 guaranteed

18:05 $2.20 NL Omaha H/L 6-max Turbo $1K guaranteed

20:35 $5.50 +R PL Omaha H/L $2.5K guaranteed

21:35 $4.40 PL Omaha H/L $1K guaranteed

Bunun yanı sıra $3.5 18-man sng'lerden de 20-25 tane oynamayı planlıyorum. 500-600'ü görünce $7'lıkları da eklemeye başlayacağım. İleriki zamanlarda Omaha H/L'da bir çok oyuncunun kafasını karıştıran el  seçimi konusunda uzun bir blok tutacağım. Vaktim olursa mtt ve sng stratejileri üzerine de yazmaya çalışacağım. Bu challenge için belli bir süre tanımadım kendime ama uzun sürmeyeceğini umuyorum.

Herkesin kendine pay çıkaracağı bir dörtlükle bitiriyorum, bol şanslar!

The pleasure is to play, it makes no difference what you say
You know I'm born to lose, and gambling's for fools,
But that's the way I like it baby,
I don't wanna live for ever...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder